Det berör oss alla - en hoppfull föreläsning om att ta sig igenom psykisk ohälsa.

Det berör oss alla - en hoppfull föreläsning om att ta sig igenom psykisk ohälsa. Trots sin unga ålder har 22-åriga Joel Jonsson, precis som många andra, en stor erfarenhet av psykisk ohälsa. Under skoltiden växte han upp med en känsla av att vara värdelös. Hur han än kämpade kom han aldrig riktigt lika långt som sina klasskamrater. Han hittade ingen logik i orden på pappret framför sig och information var svårt att ta till sig.
Inte heller efter skoldagens slut fanns en trygghet att återvända till. Det var ingen som visste att den unga, till synes glada, killen levde i en missbrukarfamilj där det knappt fanns pengar över till mat. Heller fanns det ingen vuxen att prata med eller att lita på och det kom en dag då Joel inte längre ville leva.
"Du vet inte vad personen som sitter bredvid dig varit med om."
Idag arbetar Joel som personlig tränare, coach och föreläsare. Han vill öppna upp samtal kring det som berör oss alla någon gång i livet - den psykiska ohälsan. Det kan vara du själv eller någon i din närhet som drabbas och genom en större öppenhet kan fler våga berätta hur de egentligen mår. Med stor inlevelse delar Joel med sig av uppväxten med grov dyslexi och berättar modigt om den svåra uppväxt som han aldrig talade om förr. Han inspirerar till förändring för att bättre hantera stress och ser träning som en viktig faktor för att förebygga psykisk ohälsa. Med erfarenhet och kunskap ger Joel en viktig tankeställare som får oss att öppna ögonen både för oss själva och de vi har runt oss.

Referensord.

Vi på Montessoriskolan Globen kan verkligen rekommendera Joel och Health First som föredragshållare. Vid temaveckor om fysisk och psykisk hälsa har Joel med stor inlevelse berättat om sina erfarenheter och kunskaper med träningen i fokus och träningen som en medicinsk förebyggande faktor. Han har med sitt personliga berättande väckt elevernas intresse för området. Vi hoppas kunna ha ett fortsatt samarbete med Joel framöver.

"Han var inspirerade och bra. vi blev tårögda"
"Väldigt fint utfört! Att han prata från en personlig historia gjorde att vår elever tog åt sig mer. Många som våga prata om sitt månde efter föreläsningen"
"Fick en inblick i hur andras liv kan vara och en förståelses för andra människor" 
"öppna upp mina ögon för träning och rörelse"Elever och lärare på Realgymnasiet .

Onlinebokning

Boka din plats i tid. Vi bekräftar din bokning via mejl.

OBS! Biljett kan inte avbokas eller återbetalas men kan överlåtas på annan person. Ej använd biljett anses som förbrukad och kan ej användas vid annan föreläsning.